Nalatenschappen, Ondernemers /

Dit is waarom u zakelijk en privévermogen wilt scheiden

Ondernemen is een uitdagende bezigheid maar niet geheel zonder risico. Als u een bedrijf heeft als eenmanszaak of vof is er geen onderscheid tussen privé en zakelijk vermogen. Wat wil zeggen dat bij financiële problemen schuldeisers u en mogelijk uw (huwelijks)partner aansprakelijk kunnen stellen voor alle schulden. Met als finaal gevolg dat ook al uw privébezittingen worden gevorderd. Helaas een veel voorkomende situatie die relatief eenvoudig voorkomen had kunnen worden. Wij leggen u graag uit waarom!

Verschillende samenlevingsvormen – en de gevolgen ervan

Jouw dagelijkse leven delen met de liefde van je leven is natuurlijk het mooiste dat er is. Oké, jullie moet misschien wel even wennen aan elkaars nukken, maar je kunt nu in ieder geval meer tijd doorbrengen samen. Maar hebben jullie je zaakjes wel op orde? Of beter gezegd, jouw eigen zaak. Want er zijn verschillende dingen waar je op moet letten als je ondernemer bent en jij en je partner zich willen laten binden.

Algemeen, Ondernemers /

Klantcase: Marc van Loenhout – Sofa BV

Marc van Loenhout is apotheekeigenaar en mede-eigenaar van Appo Groep BV, een bedrijf dat na een omvangrijke fusie s landelijk werkende apotheek is geworden. Daarnaast is Marc directeur van Sofa BV, ‘s lands grootste belangenvertegenwoordiger voor zo’n 200 apotheekhoudende huisartsen. Onze notaris Jan heeft Marc daarbij van a tot z begeleid en geadviseerd. Marc vertelt graag over zijn ervaringen. 

Algemeen /

UBO: we have a go!

Eerder dit jaar berichtten we u over het UBO-register, dat per 1 januari van dit jaar ingevoerd zou worden. Aanvankelijk bestonden er vraagtekens of dit register privacy zou kunnen waarborgen, waardoor deze datum niet gehaald werd. Inmiddels hebben ministers Grapperhaus en Hoekstra bekend gemaakt dat het UBO-register vanaf 27 september openbaar gemaakt wordt. Wat houdt dat voor u in?

Algemeen /

Staycation-verbouwing: zo voorkomt u een fikse belastingclaim

Gaat uw vakantie dit jaar niet verder dan Hintergarten of Playa del Casa? U zult niet de enige zijn voor wie dit geldt. U bent ook niet de enige die besluit om uw vakantiegeld te investeren in uw eigen ‘casa’. Of misschien vindt u het nu juist tijd om te verhuizen, al dan niet met de financiële steun van uw ouders of die van uw partner. Wist u dat u onder bepaalde voorwaarden gebruik kunt maken van een belastingvrije schenking?

Algemeen /

Vacature: Juridisch secretaresse (vervuld)

Lexperience is op zoek naar een juridisch secretaresse ter uitbreiding van ons team. En niet zo maar eentje – als secretaresse ben je een belangrijke schakel binnen Lexperience. Weet jij wel van aanpakken, heb je een vlotte babbel en oog voor detail? Lees dan snel verder. We ontmoeten je graag!

Huwelijkse voorwaarden: kleine lettertjes?

Trouwen, lekker op huwelijksreis en genieten – dat is wat een kersvers echtpaar dacht toen ze naar de Dominicaanse Republiek gingen. Hun droomreis kwam echter tot een fataal einde. Het koppel werd doodziek, waarschijnlijk door het gif van een exotische vis tijdens het diner. Het stel overleed, de man 23 minuten na de vrouw. Toen ontstond een zeer uitzonderlijke situatie met de erfenis: de familie van de bruid kreeg niets.

Hoe ziet uw pensioen eruit na scheiding?

De kogel is door de kerk – u en uw partner gaan scheiden. Dat is een vervelende en ingrijpende beslissing om te maken. Er komt namelijk nogal wat bij kijken. Hoe moet het met de kinderen, het huis en jullie bezittingen? Wie krijgt de hond? Dit zullen de eerste vragen zijn die u te binnen schieten, maar er is meer. Wist u dat opgebouwd pensioen ook verdeeld moet worden wanneer u gaat scheiden?