Huwelijkse voorwaarden: kleine lettertjes?

Trouwen, lekker op huwelijksreis en genieten – dat is wat een kersvers echtpaar dacht toen ze naar de Dominicaanse Republiek gingen. Hun droomreis kwam echter tot een fataal einde. Het koppel werd doodziek, waarschijnlijk door het gif van een exotische vis tijdens het diner. Het stel overleed, de man 23 minuten na de vrouw. Toen ontstond een zeer uitzonderlijke situatie met de erfenis: de familie van de bruid kreeg niets.

Hoe ziet uw pensioen eruit na scheiding?

De kogel is door de kerk – u en uw partner gaan scheiden. Dat is een vervelende en ingrijpende beslissing om te maken. Er komt namelijk nogal wat bij kijken. Hoe moet het met de kinderen, het huis en jullie bezittingen? Wie krijgt de hond? Dit zullen de eerste vragen zijn die u te binnen schieten, maar er is meer. Wist u dat opgebouwd pensioen ook verdeeld moet worden wanneer u gaat scheiden?

Married at first sight

Wat is het toch een genot op tegenwoordig tv te kijken. Zo mocht ik met mijn kinderen eens meekijken naar “Married at first sight”.
Ik kan er met mijn pet niet bij dat je je hier vrijwillig voor zou opgeven. Een vriend opgeven voor “First dates”, dat kan nog. Maar wat is het nut om te trouwen met iemand die je niet kent?

Algemeen, Ondernemers, Testament /

Wat u moet weten over een levenstestament

Wat gebeurt er met mijn bedrijf als ik zelf niet meer capabel ben om de juiste beslissingen te nemen? Hoe kan ik bij ziekte zorgen dat mijn vermogen goed beheerd wordt maar dat het mijn naasten toch aan niets ontbreekt? Dat kan met een levenstestament. Wat houdt dat precies in en wat kunt u er allemaal in vastleggen? We beantwoorden de meest voorkomende vragen over het levenstestament voor u. 

Algemeen, Ondernemers /

Van eenmanszaak naar BV

Een nieuw jaar, dus zeker ook nieuwe voornemens. Naast afvallen, meer sporten en minder drinken, kunnen nieuwe voornemens natuurlijk ook op zakelijk vlak gemaakt worden. “Een eigen bedrijf starten” of juist de vervolgstap maken door een eenmanszaak (of VOF) om te zetten in een BV.

Algemeen, Ondernemers /

Kijk eens naar mijn (hand)tekening!

U zit in een kantoor aan iemands bureau. Voor u ligt een vel papier. U wist dat dit moment zou komen. De man tegenover u reikt een pen, u doet wat van u gevraagd wordt en schuift het papier ter controle naar deze man toe. Hij bekijkt het vel, controleert of het klopt, en kijkt je aan. Hij knikt goedkeurend. Gefeliciteerd – u hebt zojuist uw handtekening gelegaliseerd.

Algemeen, Ondernemers /

UBO or not UBO, that’s the question

Vanaf 1 januari 2020 zijn ondernemingen verplicht om hun eigenaren of personen met zeggenschap in te schrijven in het UBO-register. Dit register vloeit voort uit Europese regelgeving die erop gericht is witwaspraktijken en andere vormen van financieel-economische criminaliteit tegen te gaan. Wat betekent het UBO-register voor u? 

Algemeen /

Functioneringsgesprek

Ieder jaar wordt er tijdens de apk-keuring gekeken wat de staat is van uw auto. Loopt hij gesmeerd of is er onderhoud nodig? De apk zorgt ervoor dat u weet waar u aan toe bent en is gericht op het verlengen van de levensduur van uw bolide. Dan zult u er – hopelijk – langer plezier aan beleven.

Schenkingen – erfenis met de warme hand

Schenking met de warme of koude hand – weet u het verschil? Een schenking met de koude hand is eigenlijk gewoon een erfenis, terwijl een schenking met warme hand betekent dat u bij leven vermogen of persoonlijke eigendommen weggeeft. We zien dat deze laatste vorm van schenkingen de laatste jaren toeneemt in populariteit.