De Kort HR Support kijkt of binnen uw bedrijf alle personeelszaken goed geregeld zijn. Eigenaar Johan de Kort zorgt proactief dat allerlei mogelijke problemen met personeel voorkomen kunnen worden. Johan heeft al meerdere malen advies gehad van onze notaris Jan, maar ook andersom is hij ons van dienst. Johan legt uit hoe.

Van eenmanszaak naar BV

“Op aanbeveling van andere ondernemers ben ik bij Lexperience terecht gekomen”, begint Johan. “Zij prezen Jan Tops als een notaris die met je meedenkt en dat sprak mij wel aan. Ik was toentertijd mijn bedrijf begonnen als een eenmanszaak dat bedrijven adviseerde. Toen ik er ook arbodiensten bij ging aanbieden samen met een compagnon en we de overstap wilden maken van eenmanszaak naar BV, wist ik dat daar financiële risico’s aan vast hingen. Jan heeft mij toen heel goed geadviseerd. Hij heeft me meegenomen in hoe zo’n proces eruit ziet vanuit fiscaal en juridisch oogpunt en hoe die twee bij elkaar komen.”

“De notaris heeft mogelijk een wat ‘stoffig imago’, maar Jan heeft dat totaal niet. Hij weet dat een nieuw bedrijf starten toch een feestje is en hij geeft je ook echt dat gevoel. Jan is heel laagdrempelig in de omgang.”

Niet gevraagd, wel gekregen

“Ook toen ik een huis wilde laten bouwen heeft Jan me goed en tijdig geadviseerd”, gaat Johan verder. “Hij vertelde me dat het voor mij voordeliger zou zijn als ik het kavel zou splitsen. Ik had de grond namelijk vrij op naam gekocht, dus zonder bijkomende kosten. Toch bleek dat ik voor het zakelijke kavel de btw kon terugvragen. Dat heeft me een aardige duit gescheeld.”

“Jan heeft alles – kadaster, KvK – snel geregeld. Daar had ik zelf geen omkijken meer naar. Het was op een dinsdag beklonken en we zaten vrijdag bij de makelaar. Jan handelt daadkrachtig, ook als haast geboden is.”

Vol vertrouwen

“Ondertussen is Lexperience ook klant bij mij geworden”, zegt Johan tot slot. “Ik heb voor hun een risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) gedaan. We hebben ook wel eens gespard; zo heeft Jan me geadviseerd over het inrichten van een zakelijke rekening en bij welke bank.”

“In de toekomst weet ik dat ik Jan altijd kan benaderen. Lexperience is een super flexibel bedrijf dat ondersteuning biedt aan mkb en ondernemers. Jan maakt een inschatting van je probleemstelling en anticipeert wat de beste oplossing voor jou is. Ik leg mijn vragen vol vertrouwen neer bij Lexperience.”