Nu het jaar op z’n eind loopt is het ook de tijd om terug te kijken op wat achter ons ligt. Vandaag blikt onze notaris Jan Tops graag met je terug op 2020 aan de hand van twee bijzondere zaken.

‘Stel jij mijn testament op?’

“Als notaris maak ik het wel eens mee dat mensen hier binnenkomen met een bepaald beeld voor ogen”, weet Jan. “Ze hebben dan zelf wat onderzoek gedaan en een visie gevormd van hoe hun testament eruit komt te zien. Ik stel daar altijd vragen over. ‘Weet je zeker dat je het zo wilt?’ Ik probeer aan te geven waar mensen nu misschien geen probleem mee hebben, maar wat later alsnog kan opspelen.”

“Zo herinner ik me dit jaar een klant die boos werd toen ik haar deze vragen stelde. ‘Ik mag dat toch zelf weten?’ zei ze terwijl ze redelijk gepikeerd naar huis ging. Gelukkig belde ze drie dagen later op. ‘Ik heb er nog even over nagedacht en misschien heb je toch wel gelijk’, zei ze.”

Investeren in vastgoed

Een ander voorbeeld van mensen die met een bepaald idee binnenkwamen was een echtpaar dat wilde investeren in vastgoed. “Ik gaf bij ze aan dat dat een risicovolle investering was”, licht Jan toe. “Toen ik door ging vragen bleek dat ze de risico’s onderschat hadden en dat ze hiermee hun spaargeld op het spel zouden zetten. Toen hebben ze op basis van mijn advies toch afgezien van deze investering. Het is prettig als mensen je kijk op dingen waarderen. Dat is voor mij onlosmakelijk verbonden met het opstellen van een akte.”

Erkenning voor je werk

Volgens Jan weten steeds meer ondernemers Lexperience vaker te vinden. “Niet alleen voor het opstellen van een akte, maar ook voor advies”, zegt hij. “Ze waarderen onze visie op hoe men iets wel of niet aan zouden kunnen vliegen.” Ook concullega’s kennen de weg naar Lexperience. Jan legt uit hoe dat komt: “Niet elke notaris doet hetzelfde werk, net zoals een voetballer niet op alle posities kan spelen. Daarom krijgen we wel eens iets doorgestuurd van collega-notariskantoren die weten dat onze expertise de klant beter gaat helpen. Het voelt fijn om die erkenning van anderen te krijgen.”

2020 was in meerdere opzichten een mooi jaar voor Lexperience. Laten we hopen dat de wereld snel weer de oude is en we samen van 2021 een prachtig jaar kunnen maken!

 , , , , , , ,