Weet wat je doet.

De meeste mensen die trouwen, sluiten geen huwelijkse voorwaarden af. De vraag is of die mensen daar bewust voor kiezen of dat ze zich niet verdiepen in de gevolgen van een huwelijk. Als mensen wel huwelijkse voorwaarden opstellen, weten ze vaak niet precies wat ze willen regelen. Uit landelijk onderzoek blijkt dat 90% van de huwelijkse voorwaarden nagenoeg hetzelfde zijn. Als je daarover nadenkt, is dat erg vreemd. Het is juist een contract waarin de meest persoonlijke afspraken worden vastgelegd. Een eerste bespreking kan dan ook zo maar een paar uur duren. Mensen moeten wel beseffen wat ze allemaal kunnen regelen.

huwelijkse voorwaarden lexperience

Weet wat
je doet

De meeste mensen die trouwen, sluiten geen huwelijkse voorwaarden af. De vraag is of die mensen daar bewust voor kiezen of dat ze zich niet verdiepen in de gevolgen van een huwelijk.

Lees meer

huwelijkse voorwaarden lexperience

Voorkomen is beter dan genezen

Vaak weten mensen die al wat langer getrouwd zijn, niet meer precies wat ze eigenlijk geregeld hebben in hun huwelijkse voorwaarden.

Lees meer

huwelijkse voorwaarden lexperience

Fiscale
gevolgen

De regelingen in huwelijkse voorwaarden hebben ook fiscale gevolgen. Dat is een aspect dat vooral bij overlijden van belang is.

Lees meer