Wat is het toch een genot op tegenwoordig tv te kijken. Zo mocht ik met mijn kinderen eens meekijken naar “Married at first sight”.
Ik kan er met mijn pet niet bij dat je je hier vrijwillig voor zou opgeven. Een vriend opgeven voor “First dates”, dat kan nog. Maar wat is het nut om te trouwen met iemand die je niet kent?

Uit een aankondiging na afloop van het programma voor een soort vervolg – “Second chance” – maak ik ook op dat het niet voor alle deelnemers een groot succes blijkt te zijn. Nu is een huwelijk voor mensen die elkaar wel goed kennen al een uitdaging om in stand te houden. Bij gesprekken over huwelijkse voorwaarden vraag ik dan ook vaak wat mensen van elkaar verwachten in het huwelijk. De zakelijke voorwaarden moeten daar dan ook bij aansluiten. Die gesprekken hebben de deelnemers aan het programma niet eens gehad.

Gelukkig is de termijn voor het betalen van partneralimentatie sinds 1 januari 2020 in veel gevallen verkort. De deelnemers die toch snel willen scheiden, kunnen dan mogelijk ook sneller door naar “Second chance” zullen we maar zeggen.